Bereidingswijze Paasbox voor 2

Voorgerechten:

Benodigdheden:

  • Broodplankje
  • Slakom
  • Kleine kom tbv van aspergesalade
  • Bord voor charcuterie
  • Klein schaaltje voor de boter
  • Oven

Werkwijze:

  1. Bak het brood af 6 min. op 180 graden. Snijd hem in vieren en serveer op het plankje.
  2. Doe de kruidenboter in een passend schaaltje.
  3. Meng de sla met de mosterddressing en doe deze in een passende slakom.
  4. Doe de aspergesalade in een passend kommetje.
  5. Pak het bord en leg hier speels de charcuterie op en doe de gevogelte rillette in een klein schaaltje in het midden van het bord.
  6. Zet alles op tafel.

Tussengerecht

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Soeplepel
  • 2 x soepkom

Werkwijze:

  1. Maak de soepkommen licht warm. 
  2. Open de zakjes met de bouillon en giet deze in het steelpan. Verwarm de soep in het steelpan.
  3. Doe de gesneden flensjes in de licht warme soepkom. Doe de kervel in de soepkom. 
  4. Vul de soepkommen met de bouillon en dien deze op.

Hoofdgerecht

Benodigheden:

  • Keukendoek
  • Oven
  • Pan
  • Bakpan
  • Paletmes
  • Schaar
  • Draadspaan
  • Schuimspaan
  • Warme diner borden

Werkwijze:

  1. Zet een pan op het vuur met ruim water en breng deze aan de kook. Doe de zoete aardappel en de truffeljus in het hete water.
  2. Zet de oven aan op 180  graden en verwarm deze 3 minuten hete lucht, leg de aardappel en groente garnituur (Italiaanse bloemkool) in de oven.
  3. Zodra de runderwang tournedos in de pan gaan, mogen de groenten en aardappelgarnituur plus minus 6 min in de oven.
  4. Haal de runderwang tournnedos door de bloem. Zet de bakpan op het vuur en doe de olie en boter in de pan. Bak de tournedos goud bruin om en om. Heel voorzichtig omdraaien met een platte spaan of een paletmes. Draai de runderwang tournedos altijd van je af.
  5. Pak de warme borden. Als alles warm is haal je de zoete aardappel uit het hete water en knip je vanaf het puntje een klein gaat je in zodat je een puntzakje krijgt.
  6. Spuit een dot zoete aardappel op het bord. Leg je de aardappelschijven eromheen, dan de romanesco, tenslotte de runderwang tournedos in het midden van het bord. Maak een klein gaatje in het zakje van de truffel jus en dresseer je truffel jus over het vlees en groente. 

Nagerecht

Benodigdheden:
  • Dessert bordje
  • Lepel

Werkwijze:

  1. Pak de cheesecake uit de verpakking en leg deze leuk op het bord.
  2. Pak het zakje met de frambozen puree en maak wat stippen op het bord.
  3. Leg de frambozen op eigenwijze op het bord.
  4. Garneer dit af met de crunch en een takje groen.